Christel Heremans

Remnants of a meal voor Voedselbanken

De afgelopen maanden hebben me tot introspectie gedreven. Herhaaldelijk heb ik me gelukkig geprijsd. Het hebben van een eigen huis, een warm thuis, een tuin en elke avond een niet alleen voedzame, maar ook lekkere maaltijd.
Als kunstenaar was en is 2020 een zeer naar jaar. Maar ik realiseerde me dat talloze mensen, met name gezinnen, het zoveel slechter hebben dan ik. De soberheid in sociale contacten, de economische implicaties, de beschikbare vierkante meter in huis, de eenzaamheid. Het is overweldigend. Zo overweldigend, dat ik besloot een steentje bij te dragen, hoe klein ook.
Vanaf Kerstmis 2020 tot 25 december 2022 doneer ik 20% van de opbrengst van mijn foto’s ‘remnants of a meal’ aan de voedselbanken in Nederland.
Wist je dat van elke 5 euro een gezin een week lang kan eten?
Wij die kunnen genieten van de meest heerlijke gerechten in een restaurant, of nu tijdens corona, van een afhaalmaaltijd, kunnen een substantiële bijdrage leveren door te doneren aan de voedselbank.
‘Remnants of a meal’ startte als een soort van protest tegen gedrag op social media. Op dit moment, in deze tijd, overstijgt het zijn oorspronkelijk doel.
Het project is er om mensen te laten inzien dat eten een noodzakelijkheid is en dat het lege bord belangrijker is dan het opgemaakte bord. Het is er om te laten zien dat we genoten hebben van de maaltijd.
Laten we die maaltijd delen!
Door mee te werken aan fundraising voor de voedselbanken, hoop ik dat een stukje van hetgeen waarvan ik genoten heb, zijn weg vindt naar een gezin dat het nodig heeft.
21/12/2021
19:13

Anoniem

Bekijk alle

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld, voedsel en diensten. Help jij ook mee?