Raalte voor de Voedselbank

In actie komen is een keuze, niet wegkijken

anno 2021 leven nog steeds meer dan 1 miljoen mensen in Nederland onder de armoede grens. Mensen, die niet dezelfde kans hebben als jij en ik, mensen die in een situatie zijn terecht gekomen, waar ze niet om gevraagd hebben: armoede ….

In de woorden van Lionel Richie en Michael Jackson is er een keuze is die we kunnen maken.
En die keuze is in actie komen, niet wegkijken.

Met een aantal collega’s van ons Azerty team
beelden we ons heel even in hoe de geweldige artiesten van USA Africa zich voelden in 1984…. Luister naar deze prachtige tekst, maar de prachtige muziek, beeld je intens in, voel diep in je hart , dat je morgen naar de voedselbank moet gaan om jezelf, je partner, je kind te voorzien van eten en drinken….je eigen voedselpakket ophalen omdat je het zelf niet meer kunt betalen

En nee, we zijn geen wereldsterren, maar dat hoeft ook niet….. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, hoe klein je ook bent, je bent groot genoeg om in actie te komen. Ik geloof dat, wat we vandaag doen met mijn fantastische collega’s, een kleine bijdrage is aan een betere wereld. En door deze actie kunnen we een groot aantal gezinnen voorzien van voedsel en dat is onze bijdrage aan een betere wereld.

Geef wat je kunt …er zijn mensen die onder armoede grens leven. En ik geloof je dat je een gelukkiger mens wordt

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

29/12/2021
16:06

Rob

Bekijk alle

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld, voedsel en diensten. Help jij ook mee?