T
Team De Bruijn in Wijnen

Bike to Care Bordeaux 8 & 9 mei 2023

200 km door de wijngaarden van Bordeaux

Onder leiding van kopman Eric de Bruijn wordt er een tweedaagse toertocht van 200 km door de wijngaarden van Bordeaux gereden. Dit mooie evenement wordt georganiseerd vanuit de organisatie Bike to Care, een initiatief van Châteaux Haut-Bailly, Giscours en Lynch-Bages uit Bordeaux .
De tocht wordt gefietst door een twaalftal teams vanuit de hele wereld, die allemaal voor een ander goed doel fietsen. Ons team zet zich in om € 30.000 op te halen voor De Nederlandse Voedselbanken om zo een steentje bij te dragen aan onze Nederlandse maatschappij waarin er momenteel meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens leven.

Over Bike to Care

In 2022 heeft Pierre-Henry Gagey van Louis Jadot samen met zijn Bourgondische vrienden het event Bike To Care opgericht om zo geld in te zamelen voor goede doelen in horeca gerelateerde sfeer, mensen te kunnen ondersteunen of op te kunnen leiden in deze sector. Tijdens deze eerste editie (vorig jaar) is er € 250.000 ingezameld!
Een aantal châteaux in Bordeaux heeft de traditie overgenomen en de tweede editie van Bike To Care wordt dit jaar in Bordeaux georganiseerd door Château Giscours, Château Haut-Bailly en Château Lynch-Bages. Er zullen door de deelnemers 200 km worden gefietst door de Médoc, Graves en Sauternes.

Voedselbanken Nederland

De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om voedselbankklanten van voldoende eten te voorzien, werken voedselbanken samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen zij ervoor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

De wielerploeg

Kopman

Eric de Bruijn – De Bruijn in Wijnen

Wielerploeg

Dick Middelweerd – De Treeswijkhoeve ** in Waalre
Soenil Bahadoer – De Lindehof ** in Nuenen
Ralf Benda – A’DAM Toren in Amsterdam
Erik Tas – ’t Ganzenest * in Rijswijk
Jozua Jaring – Ratatouille * in Haarlem
Mario Ridder – Joelia * in Rotterdam
Wout Jans – Zoldering * in Amsterdam
Thomas Geerlings – Zoldering * in Amsterdam
Koen van der Plas – SAAM in Amstelveen
Jesaja Alberto – De Bruijn in Wijnen
Robert Pham – De Bruijn in Wijnen
Marianne de Bruijn – De Bruijn in Wijnen

22/04/2024
23:56

Anoniem

Bekijk alle

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld, voedsel en diensten. Help jij ook mee?